PROXY kapunyitó kaputelefon-rendszerek

Javítás

Külső központi egység, belső lakáskészülék, a kapunyitáshoz rendelt nyitásért/zárásért felelős berendezések, eszközök meghibásodása valamint az ezeket összekötő vezetékhálózat meghibásodása esetén szükséges a javítás.

Külső központi egység javítás Bosszantó jelenség, amikor próbáljuk megnyomni a szükséges számokat felcsengetéshez vagy kódunk használatához és többszöri próbálkozásra sem nyit az ajtó valamint látjuk, hogy más számokat ír ki, mint amiket megadunk.
Digitális Codefon kültéri egysége más számokat ír ki mint amit beüt? Hogyan, mivel orvosolhatjuk: – komplett szakszerű tisztítás, karbantartás (ideig-óráig használható megoldás, ha sokszor fordul elő, csere alkatrészekre lesz szükség)  – Infra-háló kezelő, vezérlő áramkör javítás – infra ák. működéséhez szükséges speciális műa. plexi cseréje, ilyenkor a beépített mikrofon is cserére szorul Mindezek javítása közben felmerülhet az üvegszámlap, valamint az előlap cseréje használati állapottól függően. Ezek az alkatrészek – hacsak nem törtek el vagy hajlottak el külső rongálás miatt, – a működést nem befolyásolják. Csere után a digitális egység olyan lesz, mintha új lenne. Javítást kérek
Kódzár panel javítás Bosszantó jelenség, amikor próbáljuk megnyomni a szükséges számokat kódunk használatához és többszöri próbálkozásra sem nyit az ajtó. Hogyan, mivel orvosolhatjuk: – komplett szakszerű tisztítás, karbantartás (ideig-óráig használható megoldás, ha sokszor fordul elő, csere alkatrészekre lesz szükség)  – Infra-háló kezelő, vezérlő áramkör javítás – infra ák. működéséhez szükséges speciális műa. plexi cseréje Mindezek javítása közben felmerülhet az üvegszámlap, valamint az előlap cseréje használati állapottól függően. Ezek az alkatrészek – hacsak nem törtek el vagy hajlottak el külső rongálás miatt, – a működést nem befolyásolják. Csere után a digitális egység olyan lesz, mintha új lenne. Javítást kérek
Lakáskészülék javítás Meghibásodásuk külső fizikai behatások miatt fordulhat elő mint pl. egyedi ajtócsengő beszerelés valahol a házban, festés/költözés miatti készülék áthelyezés valamint óriási vihar/villámlás okozta tűimpulzus szerű túlfeszültség. Bár galvanikusan többszörösen leválasztott eszközökről van szó, gyakorlatban mégis előforduló jelenség, főleg nyári idényben. Általában belső panel memóriája sérül, annak teljes cseréje a megoldás. A jelenség ilyenkor felcsengetéskor „OFF” üzenet a kijelzőn.
Javítás kérése esetén kérem írja meg a hibajelenséget az alábbi felsorolásból: Mi a hibajelzés? – Bebillentyűzzük a lakásszámot, kicseng de nem válaszol – Lakásszám hívásakor kicseng de pár mp után lebont? – Felcsengetés után létrejön a beszélgetés de nagyon sípol? – Fel tudok csengetni de nem működik a kódom – Lakásszám hívásakor „OFF” jelzés látható? – Nem cseng ki a lakásban és nem működik a kódom A digitális lakáskészülékek üzemszerű meghibásodása elhanyagolható!   Javítást kérek
Gerincvezeték szakadás Nem hívható lakáskészülék esetén „OFF” üzenet jelenik meg a hívószám bebillentyűzésekor. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy belső készülékük működőképes, akkor a gerincvezeték teljes nyomvonalán keressük a hiba lehetséges okát. Ezek a hibák visszavezethetőek valamilyen szerelésre, akár új internet bekötésre a házban, javításuk megoldható.

Mágneszár/síkmágnes javítás Digitális kaputelefon-rendszereknél leginkább a kopó alkatrészek javítása vagy cseréje jellemző. Az elektromos zár vagy síkmágneses kapunyitó-rendszer az, ami nagy igénybevételnek van kitéve, ezért a meghibásodás leginkább itt jelentkezik. Mágneszárat ritkán javítunk, kopott zár esetén még ha javítható is, cserével oldjuk meg a hosszú távú biztonságos működéshez. Síkmágneses rendszereknél vezérlés vagy nyitó kapcsoló csere meg szokta oldani a problémát. Egy hibajelenség oka lehet elvetemedett ajtó is, javítás kérés előtt érdemes megvizsgálni a probléma esetleges okát. Lehet lakatosra vagy asztalosra van szükség a probléma megoldásához.